HAREKETLİLİK FAALİYETİMİZ MAKEDONYA'DA GERÇEKLEŞTİ

14.12.2021 357

LTT Faaliyetimiz Kuzey Makedonya'nın Başkenti Üsküp'te buluna SABA Okulunun ev sahipliğinde 21.08.2021-28.08.2021 tarihleri arasında gerçekleşti. Hareketlilik faaliyetine her okuldan 3'er öğretmen katılmıştır. Her katılımcı LTT'de aktif rol aldı. Toplantının dili İngilizce idi. LTT 5 gün sürdü.

Faaliyet içeriği ve metodolojisi:

1. Gün: Hazırlık ve değerlendirme

- Karşılama ve koordinasyon toplantısı, projedeki okulların tanıtılması, görev ve sorumlulukların paylaşımı, sözleşmelerin düzenlenmesi.

- Projede okulların bulunduğu ülkelerin eğitim sistemi, akran zorbalığı ile ilgili mevzuat çalışmaları, akran zorbalığı ile mücadelede ev sahibi okulun yaptığı çalışmalar, başarı hikayeleri.

- Her okulun akran zorbalığı konusunda öğrencileriyle yaptığı anketlerin değerlendirilmesi

- LTT'den sonra şehir oryantasyon gezisi.

2. Gün: Teorik eğitim

- Zorbalığın tanımı, zorba öğrencinin özellikleri,

- Zorba öğrenciyi zorbalığa iten bireysel ve ailevi nedenler

- Okul Nedenleri

3. Gün: Teorik eğitim

- Zorbalığa maruz kalan (mağdur) öğrencilerin özellikleri

- Zorbalığın mağdur öğrenci üzerindeki olumsuz (akademik, zihinsel ve davranışsal) etkileri

4. Gün: Pratik eğitim

- Katılımcı öğretmenler grup çalışmaları, ortak etkinlikler ve yüz yüze görüşmeler yoluyla pedagojik çalışmalar yapacak ve iyi uygulamaların değişimini sağlayacaktır. Bu içerikte;

a. Zorba öğrencileri zorbalığa iten birey, aile ve okul nedenlerini ortadan kaldıracak stratejiler geliştirmek,

B. Zorbalığın mağdur öğrenci üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için stratejiler geliştirin.

5. Gün: İş Gölgeleme

- Yenice ilçesinde başka bir okula teknik geziler düzenlenecek ve bu okulda akran zorbalığı ile mücadele için yerinde incelemeler yapılacak ve başarı hikayeleri dinlenecek.

- LTT değerlendirme çalışmaları,

- Proje logosu, web sayfası, facebook sayfası ve ortak sözlüğün değerlendirilmesi, bir sonraki toplantının tartışılması.

- Veda yemeği

Katılımcılar için beklenen sonuçlar aşağıdaki bölümde verilmiştir. Kurumsal düzeyde beklenen sonuçlar şunlardır:

- Projedeki okullar, akran zorbalığını önlemeye yönelik yenilikçi metodolojileri ve pedagojik yaklaşımları eğitim sistemlerine aktaracak,

- Okullar arası işbirliği gelişecek,

- Okulların uluslararası tanınırlığı artacak,

- Okulların yabancı dil politikası gelişecektir.

- Okullar proje deneyimlerini kendi faaliyetleri ile bütünleştirecek ve entegrasyonlarını sağlayacaktır. (Erasmus kulübü ve Öğrenim merkezi aracılığıyla)