OKULUMUZ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE

11.03.2024 32

OKULUMUZ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programı Kısa Süreli Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği (KA122) Faaliyeti kapsamında 2023 yılı teklif çağrısı döneminde desteklenmeye hak kazanan 2023-1-TR01-KA122-VET-000165053 proje numaralı Okul Öncesi Eğitimde Reggio Emilia Stajı isimli Erasmus+ Projesinin kapsamında yapılacak faaliyetlere katılımcı öğrenci olarak katılmak isteyen öğrencilerimiz 15.03.2024 Cuma gününe kadar başvurmaları gerekmektedir.

ÖĞRENCİLERDE ARANACAK ŞARTLAR:

1) Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencisi olmak,

2) Orta öğretim döneminde öncelikle aşağıda belirtilen konularda disiplin cezası almamış olmak,

-   Okul kurallarının uygulanmasını ve öğrencilere verilen görevlerin yapılmasını engellemek,

-   Başkalarına hakaret etmek,

-   Kaba ve saygısız davranmak,

-   Dersin ve ders dışı eğitim faaliyetlerinin akışını ve düzenini bozacak davranışlarda bulunmak,

-   Kavga etmek, başkalarına fiili şiddet uygulamak.

3)  Yurt dışına çıkış için 18 yaşından küçük katılımcı öğrencilerinin velilerinin onayı olmak,

4)  Proje hazırlık faaliyetlerine katılmak.

5) Projenin yaygınlaştırma faaliyetlerine katılmayı kabul etmek.

6)  Proje için gerekli sözleşmeleri veli ile beraber imzalamak.

7)  Birlikte çalışabilme beceri düzeyi ve grup çalışmasına uyumlu olmak,

8)  Yurt dışında proje çalışmalarını gerçekleştirmeye engel olacak derecede kalıtsal bir hastalığı yada alerjisi olmamak. (Katılımcı öğrencinin ve velisinin beyanı)

9) Uçakla seyahat etmeye herhangi bir engeli olmamak.

10) Başvuru formunu eksiksiz doldurup okul müdürlüğüne teslim etmek.

11) Mesleki deneyimini ve kariyer planını belirten videoyu (30-60 saniye arası) ve motivasyon mektubunu yazıp, komisyona teslim etmek.

12) Mülakata katılmak.

Not: Yapılacak mülakatta katılımcı adaylarının proje çalışmalarındaki kararlılığını, beklentilerini, sürdürülebilirliğini vb. belirleyecek şekilde sorular sorulacaktır. Motivasyon mektupları mülakat esnasında değerlendirilecektir.

Katılımcı seçimlerinde; katılımcı adaylarının okul başarı puanı, motivasyon videosu / mektubu ve yapılacak mülakat dikkate alınacaktır.

- Okul başarı puanının % 30'si,

- Motivasyon videosu ve mektubu puanın % 40'ı

- Mülakattan alınan puanın % 30'u toplamı katılımcı adaylarının ortalama puanı olacaktır. Yüksek puandan düşük puana doğru puan sıralaması yapılacaktır. Puanların aynı olması durumunda not ortalaması yüksek olan öğrenci seçilecektir.