Emanetime Sahip Çıkıyorum

04.04.2024 35

Günümüzde, kamusal alanlar bir toplumun ortak değerlerini temsil eder. Okullarımız, parklarımız, kütüphanelerimiz gibi kamu malları, bir topluluğun bir arada yaşamasını sağlayan önemli unsurlardır. Bu nedenle, bu kamusal alanlara zarar vermek yerine, onları korumak ve geliştirmek sorumluluğumuzdur. Kamu mallarına zarar vermemenin ötesinde, bu alanlara sahip çıkma ve onları koruma konusunda öğrencilere büyük görevler düşmektedir. Öğrencilerimiz, sadece bugünkü toplumlarının değil, aynı zamanda gelecek nesillerin de kullanabileceği bu alanları koruma noktasında liderlik yapabilirler. Öncelikle, bilinçli bir şekilde kamusal alanlara zarar vermenin, aslında kendi toplumlarına zarar vermek anlamına geldiğini kavramak önemlidir.  Kirletilmiş parklar, tahrip edilmiş kütüphaneler sadece bugünkü neslin değil, gelecekteki gençlerin de bu kaynaklardan faydalanma hakkını zedeler. Bu nedenle, kamusal alanlara karşı duyarlılık geliştirmek, öğrencilere büyük bir sorumluluk yükler. Öğrenciler ayrıca, bu alanlara sahip çıkma konusunda liderlik yapabilirler. Okullarda ve toplumda, ortak alanların korunması için farkındalık yaratmaya yönelik projeler başlatarak, diğer öğrencilere örnek olabilirler. Okul bahçelerinin düzenlenmesi, kütüphane kitaplarının korunması gibi projelerle öğrenciler, kamusal alanların sadece kullanıcıları değil, aynı zamanda koruyucuları olma bilincini geliştirebilirler. Bu projede amacımız öğrencileri devletin malını neden korumamız gerektiği konusunda bilinçlendirmek amaçlanmıştır.

Sonuç olarak, kamu mallarına zarar vermemek, onları korumak ve geliştirmek, toplumumuzun dayanışmasını ve gelecek nesiller için sürdürülebilir bir çevre oluşturmayı amaçlayan önemli bir değerdir. Öğrencilerimizin bu değeri benimseyerek, toplumumuza ve geleceğe daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir miras bırakma yolunda önemli bir rol alma çabalarını destekliyoruz.

04-04-202404-04-202404-04-202404-04-202404-04-202404-04-202404-04-2024