Okulumuz Puan Tarlası Etkinliği

Okulumuzda uygulamaya koyduğumuz “Puan Tarlası” etkinliği ile öncelikle Değerler eğitimi konusunda öğrencilerimizin farkındalıklarını artırmak ve bu konuda onları teşvik ederek sorumluluk bilinci geliştirmek, sevgi, saygı, dürüstlük, hoşgörü gibi değerlerin kazanılmasını amaçlamaktadır.

07.03.2014 1613

Uygulamanın içeriğinde “Puan Tarlası” diye adlandırdığımız yerde öğrencilerin ilgilerini çekecek teknolojik ürünler, sağlık malzemeleri, giyim ürünleri vs. bulunmaktadır. Tüm öğretmenlerimize dağıtılan puanlar ile öğrencilerin göstermiş olduğu değerleri ödüllendirerek puan tarlasındaki ihtiyaç duydukları ürünleri almaları sağlanmaktadır. Örnek davranış gösteren, yerlere çöp atmayan, devamsızlık yapmayan, arkadaşlarıyla uygun iletişim yöntemleri kullanan, arkadaşlarına saygılı davranan, projelerde veya performanslarında sorumluluk sahibi vs. öğrencilere öğretmenlerimiz elindeki puanlardan vermektedirler. Farkındalığın artırılması amacıyla hangi öğrencilerin, ne yaparak puan kazandıkları ve hangi öğrencilerin puan tarlasından biriktirdikleri puanlarla neleri aldıkları öğrencilerimize gösterilmektedir.

Etkinliğimizdeki bazı ürünler ve öğretmenlerimize verilen puanlar aşağıda gösterilmektedir.